My story

Jag har alltid tecknat och målat, älskar att leva med kreativiteten.

Just hästen blev en tidig inspirationskälla. Jag minns en underbar barndom med uppväxt i både Sverige Norge och Danmark. I Danmark var det min farfar som presenterade hästen för mig. Han hade för länge sedan bytt ut hästen mot traktorn i sitt lantbruk men hade Bliss kvar. Hon var en brun arbetshäst med stor bläs och hon luktade så gott! Hon var mitt första möte med den kraft som hästar representerar och jag blev så tagen av. (Hennes träns och seldon hänger i min studio.)

Min story kan bli mycket lång med allt det jag har upplevt… så jag skall hålla den kort just här och nu.

Efter en grafisk utbildning i Göteborg, jobbade jag lite inom reklam innan jag reste ut för lite ”frisk luft” i världen. Jag tecknade mig fram i Europa, jobbade också med häst och hund. Jag var på väg till Island men snubblade över Amerika. I Florida tecknade jag fiskar, bodde på båt och jobbade med dykning. Det var i dessa vatten jag träffade min nuvarande man.

Kalifornien och Nevada var nästa kapitel och där hittade jag vildhästar och hemlösa hundar. Jag tecknade mycket till organisationer där syftet var att bevara och hjälpa dessa djur. Min tid med vildhästarna gav mig enormt mycket. Mycket känsla och kärlek till hästen.

Jag frilansade också illustrationer i samarbeten med reklambyråer i Nevada och fick många utmanade projekt. Minns mina storyboards, då jag fick skissa snabbt och vara en del av processen i film och reklam.

2004 bytte vi livsstil. Gård, häst, hund, katt och en dotter. Jag kan nämna att det var en omställning. Det är på denna gård, denna lada som jag nu sitter och tecknar, tar emot buss besök och erbjuder kurser. Jag framställer logotyper och jag jobbar mycket med varierande illustrations jobb. Naturligtvis målar jag mina hästar så ofta jag kan.

Varmt välkomna på besök! -Turi